468x60 Ads

29 Mayıs 2014 Perşembe

Kıbrıs Kumsalları, Plajları ve Sahilleri

Kıbrıs Kumsalları, Plajları ve Sahilleri


Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında masmavi denizi ve upuzun kumsalları Kıbrıs’ı görülmeye değer kılmakta. Bazı kumsallar, çevre kirliliğinden dolayı tahrip edilmiş olsa da, terkedilmiş koyların ve birçok otelin özel kumsallarının güzelliği bu kirliliği kapatmaktadır. Bu tertemiz ve berrak kumsallardan otel misafiri değilseniz küçük bir ücret ödeyerek faydalanmanız mümkündür. Şimdi size belli başlı kumsal ve plajlardan bahsedelim.

Alagadi


Girne’nin 10 km doğusunda yer alan bu kumsal aynı zamanda deniz kaplumbağalarının özel yumurtlama alanlarından biridir. İçerisinde bir kafeterya barındıran bu sakin kumsalda, sakinliğin korunması için su sporlarının yapılmasına izin verilmemektedir. Nesli tükenmekte olan kaplumbağa türlerinin korunması için ‘’Kaplumbağa Projesi’’ buradan yürütülmektedir.

Sunset Kumsalı


Kuzey Kıbrıs’ın iskelesinden yararlanabileceğiniz kayalıklı mükemmel bir plajdır.Riverside Tatil Köyünün özel servisi ile bu plaja ulaşabilirsiniz.

Altın Kumsal


Mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak bilinen Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinmektedir. Efsaneye göre bir ilkbahar sabahı, kıpırtısız olan deniz birdenbire köpüklü beyaz bir dalga ile hareketlenir ve bu dalga ile birlikte bir deniz kabuğu üzerinde Afrodit kıyıya adım atar. Göz alabildiğine uzanan bu koyda gündoğumu seyrettiğinizde büyük bir keyif alabilirsiniz.Dipkarpaz’dan Zafer Burnu’na giderken sağınızda kalacak bu plaja ulaşmak için yol üzerindeki tabelasını dikkatle takip etmenizi öneririz. Yapılaşmanın olmadığı bu kumsalda doğayla başbaşa bir gün geçirebilirsiniz.

Glapsides


Kuzey Kıbrıs’ın doğu sahilleri arasında yer alan diğer bir plaj olan Glapsides, özellikle su sporlarını sevenler için doğru bir adres. Kumsal Gazimağusa’nın 5,5 kilometre kuzeyindeGazimağusa – Karpaz anayolu üzerinde bulunmaktadır. Dalmayı ve kamp yapmayı sevenlerin uğrak yeridir.

Çıkarma Plajı


Escape Beach Club veya ‘ Yavuz Çıkarma Plajı ‘ olarak bilinen plaj Girne’den Alsancak’a doğru giderken karşınıza çıkacaktır. Ücretli olarak yararlanabileceğiz bu plajda ister şezlonglarda güneşlenebilir yada çimenlerin üzerindeki puflarda oturabilirsiniz. Deniz ve güneş keyfine eğlenceyi de katmayı sevenlerin tercih edeceği bir plajdır.

Palm Beach Plajı


Mağusa’da bulunan bu plaj şehir merkezinde yer almaktadır. Gündüzleri güneş geceleri ise eğlenceyi sevenler için ideal bir plajdır. Kuzey Kıbrıs’ın görülmeye değer plajlarından biridir.

Acapulco Plajı



Acapulco Oteline ait bir plajdır. Girne'nin bir kaç kilometre doğusundan yer alan Acapulcı plajına Otel müşterisi degilseniz dahi, giriş ücreti karşılığında giriş yapabilir, plajda otel konforunu da hissedebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder